keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Läsnäolo


Nykyaikana kiireen vallatessa päiväsi, tuntuuko ettet tehtäviä asioita on liian paljon, asiat stressaavat ja olet jo mielessäsi aivan muualla? Tuntuuko siltä, ettet pysty nauttimaan pienistä asioista ja elämään hetkessä? Ovatko ajatuksesi jatkuvasti jossain muualla kun esimerkiksi olet ystäväsi kanssa kahvikupin äärellä tai puurrat koulutehtävän parissa? 

Mennyt elämäsi on vaikutusvaltasi ulkopuolella ja tulevaakin on vaikeampi ennustaa, koska se ei ole yksin käsissäsi.. Menneen ja tulevan murehtiminen vie turhan paljon energiaa ja alkaa helposti turhauttaa. Kaikki aika jonka käytät muun kuin nykyhetken murehtimiseen vie resursseja tähän hetkeen keskittymiseltä. 


Mitä läsnäolo on?

Läsnäolo tarkoittaa meille useita asioita. Läsnäolon voi käsittää hetkessä elämistä ja tämän hetkisen tilanteen hyväksymistä. Vaikka tehtäviä asioita olisikin paljon, tulisi keskittyä vain yhden asian tekemiseen kerralla. On hyvä olla tietoinen itsestä ja siitä mitä ympärillä tapahtuu. 

Hetkessä eläessä teet valintojasi sydämen äänen perusteella, ja tyytyväisyytesi ja luottamuksesi omaan elämään voi lisääntyä. Läsnäolon aikana luovuutesi kasvaa ja olet paremmin tietoinen omista aidoista tunteistasi ja siitä, miten itse pystyt vaikuttamaan tunteisiisi. 

Tästä lähtien pyri tunnistamaan missä ajatuksesi viilettävät, keskity nykyhetkeen esimerkiksi älypuhelimen selailun sijaan. Hyväksy se fakta, että pystyt tekemään vain yhden asian kerrallaan, kaikkeen et millään pysty itse vaikuttamaan, joten unohda turha murehtiminen ja nauti tästä hetkestä. Tämä hetki ei tule koskaan takaisin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti