perjantai 8. huhtikuuta 2016

Kuminauhaharjoittelu

Kuminauha on monipuolinen harjoitusväline, jonka käytällä on monia hyötyjä:

  • Kuminauhaharjoittelu sopii kaikille nuorista ikääntyneisiin ja huippu-urheilijoista aloittelijoihin.
  • Kuminauhan avulla voit helposti harjoitella omatoimisesti. Se on halpa, pienikokoinen ja harjoittelua varten ei tarvi erillistä tilaa, vaan sen voi suorittaa melkeinpa missä tahansa.
  • Kuminauhan avulla voit joko vähentää tai lisätä vastusta ja vastuksen säätäminen on helppoa.
  • Kuminauhaharjoittelun kautta saat kuormitettua pieniä ja syviä lihaksia (esim. lonkan ja olkapään alue).
  • Kuminauhalla on monipuoliset harjoitusvaikutusmahdollisuudet. Voit käyttää kuminauhaa lämmittelyssä, voimaharjoittelussa, nopeusharjoittelussa, tasapainon, koordinaatiokyvyn ja liikkuvuuden harjoittamisessa, oikean asennon ylläpitämisessä, kuntoutuksessa sekä oheisharjoittelussa.
Esimerkki kuminauhaharjoitteluun:

Pihtipolvien korjaaminen

Onko sinulla ongelmana kyykyssä, että polvet kääntyvät sisäänpäin? Silloin kuminauhaharjoittelusta voisi olla sinulle apua. Polvien sisäänpäin kääntyminen voi johtua esimerkiksi lihasheikkouksista tai vammasta. Tässä muutamia liikkeitä harjoittelun tueksi. Ennen liikkeiden suorittamista muista lämmitellä alakroppa hyvin. Tee jokaista liikettä 15 toistoa ja kolme sarjaa. Sarjojen välissä pidä pieni tauko.

Kuminauhakyykky

Laita kuminauha polvien yläpuolelle. Ota hartioiden levyinen haara-asento. Pidä huoli etteivät polvet mene varpaiden yli. Kiinnitä huomiota myös, että selkä pysyy suorana koko liikkeen ajan. Lähde suorittamaan kyykkyä rauhalliseen tahtiin niin, että kuminauha pysyy koko ajan kireänä.




Kuminauhakävely sivusuuntaan

Laita kuminauha kireänä polvien alapuolelle. Ota hartioiden levvyinen tai hieman leveämpi haara-asento. Laskeudu kyykkyyn, jossa polvet ovat noin 90 asteen kulmassa. Muista pitää selkä suorana, polvet varvaslinjan takana ja kuminauha kireänä. Lähde pienin askelin etenemään sivusuunnassa kyykkyasentoa ylläpitäen.



Askelkyykky kuminauhalla

Liikettä varten tarvitset treenikaverin tai tukevan kiinnityskohteen kuminauhalle. Laita kuminauhan toinen pää polven alapuolelle ja toinen pää on kireänä kiinni kaverin kävessä tai kiinnityspaikassa. Asetu askelkyykky asentoon, jossa kuminauha on etummaisessa jalassa. Lähde tekemään askelkyykkyä. Pidä myös tässä liikkeessä huoli, ettei polvi ylitä varvaslinjaa, selkä pysyy suorana, polvi ei käänny sisäänpäin ja kuminauha pysyy kireänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti